chapter 20; God created me with love.

28 December 2011

Pernah?

Assalammualaikum.

Pernah anda makan something dengan family, relatives, friends, jirans, binatang peliharaan, motorsikal, sikat rambut dan sebagainya, tetiba tinggal lagi sikit/satu/secebis/sehiris makanan tu dan takda sapa nak ambil. Lepas tu kita nak ambil rasa malu/serba salah. Pernah? Aku? Pernah!

Pernah anda rasa bila anda sedang berdebat dengan seseorang dekat laman social network masing-masing or secara berdepan, lepas tu anda menang dan anda rasa anda tak layak menang. Pernah? Aku? Pernah!

Pernah anda minum air depan orang ramai tetiba air tu macam tertumpah sikit atas baju dekat "sensitive port" (especially girls) lepas tu ada teman yang baru datang bertanya dengan anda "Asal dengan baju kau tuh?" dengan nada yang kuat. Pernah? Aku? Tak pernah!

Pernah tak bila ada orang buat salah dekat korang lepas tu korang tak marah dia padahal dia memang patut kena marah tapi nak buat macam mana sebab kita tak rasa 'kemarahan' tu sebab kita seorang yang cepat memaafi kesalahan orang lain. Pernah? Aku? Sentiasa pernah!

Pernah pakai baju lelawa lepas tu termakan ice-cream/benda berminyak/benda yang bersambal yang secara tak sengaja tertumpah atas baju dan sampai bebila pun kesan kotoran degil tu tak terkeluar dari baju. Kita pakai baju tu sekali ja seumur hidup. Pernah? Aku? Tak pernah!

Pernah tak korang naik tangga dengan kawan korang dekat sekolah lepas tu bergosip sakan siap mencarut lagi tanpa sedar yang ada cikgu tengah ikut dekat belakang dan secara kebetulan cikgu tu terdengar apa yang korang bualkan. Pernah? Aku dan kawan-kawan aku sentiasa pernah!

Pernah kayuh basikal tanpa penat dari rumah ke tasik, tasik ke Tanah Merah, Tanah Merah ke kedai nasik lemak makcik tu yang Milo ais dia sedap, lepas tu ke rumah terus. Pernah? Aku pun pernah. Hihihihihi

Pernah rasa nak tumbuk aku? Aku? Pernah juga!

Okay tak lawak. Take care of yourself.

xoxo

27 December 2011

Ayat Kursi

Assalammualaikum.

Bismillah. Okay aku nak share something might interesting untuk pembaca Muslim dekat blog aku. Tak salah nak share apa yang kita dapat, plus, inshaallah dapat pahala dari Allah kan? Good.

AYAT KURSI:
1) Baca pada saat keluar rumah , 70000 malaikat akan menjagamu dari semua sisi..
2) Baca pada saat masuk rumah , kemiskinan tidak akan memasuki rumahmu..
3) Baca setelah berwudhu , darjatmu akan dinaikkan 70 tingkat..
4) Baca pada saat tidur , malaikat akan menjagamu sepanjang malam..
5) Baca setelah solat , maka jarak antara kamu dan syurga hanyalah kematian..

Okay done. So tak kisah ke mana pun kita pergi, jangan lupa ayat-ayat suci Allah. Memang membantu, tak kira kita susah or senang kita wajib mengingati Pencipta kita.


So tu jelah kot aku nak share memandangkan takda idea walaupun dalam hati nak sangat update. Muehehehehe. Okay take care of yourself fellas!

xoxo

25 December 2011

I just came to say hello.

Assalammualaikum.

Hai. Jap jap jap eh aku nak cakap something dekat along. "Weh along, adik tak denggung dah. Tadi ingat nak post dekat facebook tapi macam malas. Kbai."

Tadi selesai dah kayuh dengan abah buat kali kedua pi tasik. At first haritu kayuh basikal mama. Now basikal mama tu dah jual, ambil yg Venzo punya untuk abah. So officially yang abah tu dapat kat aku. Fikir punya fikir aku letak nama Tanner. Okay tak? Omey tak? Tak? Okaybai.

Tadi Nisak call aku dan aku macam biasa tak jawab sebab pi ghumah jiran aku. Buat apa pi ghumah jiran? Jakgi aku cerita k. Lepas tu masa aku nak bersiap pi tasik tu aku sempat call Nisak. Dia bagitau yang Ahad ni astro buat acara berkayuh untuk 30 orang perempuan dari Jitra ke Alor Setar. It sounds so interesting right? Aku tanya abah & mama depa pun setuju. Tapi bila aku fikir balik jauh juga perjalanan tu, aku cancel ja kot. Call Nisak pun tak angkat T.T

Okay nak cerita pasal jiran aku. Dorang baru beli komputer. Sepatutnya tanya dululah dengan abah or mama. Better abah la sebab abah tau jugak pasal PC ni kan. Tapi dorang terus pi beli tanpa bagitau apa-apa. Last-last dorang kena tipu dengan taukeh tu. PC yang tahun bila ntah. Sedih gila aku. Abah try call kawan abah dan kawan abah pun cakap yang PC tu memang lama. Memang teruk la sebab lama kan. Dahla lama, mahal pulak tu. How sad. Senang ja kena tipu. Because of what? Sebab kecuaian diri sendiri. Tu lah pasal aku selalu ingatkan diri aku jangan senang diperbodohkan oleh orang. Am I right?

Okay dah takmo cerita pasal tu sebab aku rasa sangat kesian and at the same time aku geram sangat dengan taukeh tu.

Nak cerita pasal perasaan aku pi tasik tadi. Penat tapi best. T.T

Okay bye. :*

24 December 2011

Back to December

Assalammualaikum.

Sorry weh aku tak tau nak letak tajuk apa untuk entry ni. So aku letak jela tajuk lagu yang tengah play ni. LOLOLOL.

Tadi petang mama balik kerja, abah terus ajak pi tasik. Alolo tasik yang penuh dengan photographer amatur yang terdiri dari remaja yang baru habis spm atau pmr atau upsr. Kfine tak lawak langsung. Niat aku sebenarnya nak lepak dengan famili memandangkan tasik tu tempat lepak.  Tapi memandangkan kedai tu orang ramai sampai aku pun kena korbankan masa untuk spend dengan famili untuk kerja jap sebagai tukang ambil order.

Lama jugak tak ambil order ni. Rindu sangat. Aku dah berpengalaman okay? Dulu tasik tu lah tempat aku membesar sebab kedai mama dekat situ sampailah sekarang. So aku tak kisah sangat dengan bebudak baru nak up yang upload picture dekat tasik sebab tasik tu tempat aku mampuih la dulu ni (ayat sangat kedahan).

Tadi semua yang aku kerjakan semuanya berjalan lancaq. Tapi aku tak tahan sikit dengan environment kedai aku tu sebab masing-masing tak reti nak bersabaq. Baik si tukang buat air dan juga pelanggan. Kami bukannya robot, kami juga ada perasaan so masing-masing kenalah kawal kemarahan dan kesabaran. Kalau tak sabar jugak, ni ha makan dia *sambil buat pelempang angin*

So lepas semua dah reda, aku kembali melepak dengan famili aku. The end.

Bhahahaha okay tak lawak. Nak tunjuk dekat you all semua satu barang yang tak ternilai. Aku bet antara 10 orang, 2 ja yang masih simpan benda ni. Tak caya? Jap nak upload.


Comel tak? Mama simpan lagi tau sampai sekarang kasut ni. Ni kasut kalau tak silap beli dekat Jepun. Jiran aku pergi sana kerja lepas tu malam tu dia mimpi dekat aku yang omey-omey ni tu pasal lah dia terus ke kedai kasut untuk belikan kasut ni dekat aku. Okay tipu dan tak lawak langsung. Cuma bab beli dekat Jepun tu betullah. LOLOLOLOL

Okay taktau nak cakap apa dah. Hmmmmmmmmmmmmmm hey okay tak header blog yang baru? Suka tak? Tak suka? Okay takmo kawan dah la cemnik :( 

Bhahahahaha okay fine macam siut*




So here video Baby Chumie. Masa ni dia tengah lapar susu so dia ingat aku nak bagi dia susu padahal yg aku pegang tu camera. He is so damn cute kan? Even mesti ada yg cakap "tak comei pun, kurus". Yela Doe (singkatan BODOH), sebab dia kecik lagi T.T 

Hmmmmmmmmmmmmmmmm tu ja kot untuk kali ni. Nanti ada cerita aku update lagilah. *kisah sangat?*

Take care of yourself fellas! Have a good food, NO, day

xoxo

21 December 2011

Show off tu cool babes!

Assalammualaikum.

Okay tak cool pun. Annoying lagi lah ada. Aku dah berdepan dengan ramai dah orang macam ni. Samada di dunia realiti atau di alam maya. Aku akan ignore sehabis mungkin atau aku akan buat macam batak sikit dengan barang dia yang cool gila tu supaya lepas ni kalau jumpa dia lagi, dia akan buat taktau dan aku akan happy. Tak paham? Okbai.

Aku paham sangat dengan orang jenis nak menunjuk ni. Depa rasa depa hebat memiliki something yang orang lain takda. Depa ingat depa cool sebab ada benda tu. Eh bukan sama ka? *flying kick on my own face*

Kekadang aku rasa macam "What b!cth? Apa? Kau cakap apa tadi? Oh kau ada barang tu eh? Kejap aku nak muntah sebab aku allergic dengan orang yang selalu show off ni.." 

Aku ni bukan nak riak atau sombong. Tapi kekadang orang sekeliling aku cakap pasal benda yang aku dah ada sejak berkurun lama dahulu, sekarang baru dorang nak cakap and aku pun macam "What? Baru nak ada benda tu? Hmm okay.." Padahal aku dah ada benda tu dah lama tapi aku taknak bagitau sebab jakgi orang cakap aku ni asyik nak menayang barang yang aku ada.

Pernah juga sesekali orang sekeliling aku cakap "Whoah, that thing ah, very awesome you know!". Padahal aku dah pernah memiliki 'that thing' tapi aku segan nak cakap sebab jakgi ada yang cakap aku ni buat-buat pandai, buat-buat tahu, buat-buat ada barang tu padahal sebenarnya memang aku pernah ada 'that thing' tu tapi malas ja nak cakap.

Paham tak? Hmm kalau paham senyum sikit. *taking a picture*

So dudes, you don't need to showing off your hot setaf because yours tu tak cool sangat. Kalau awak boleh bertukar jadi transformer tu barulah saya kagum. Takat ada patung semut api apadahal sangat weh? s4dl!f3.


Oh saya ada misai dan saya cool <------ showing off. 

DANG!

XOXO

Random number

Assalammualaikum.

1. Aku tak tahu apa yang aku nak update tapi aku nak sangat update. Sedih part bila orang-orang yang used to be tweeting with me tak online. Sorry bahasa rojak tapi sikit pun aku tak kacau life awak kan baby? (⌒.⌒)

2. Rindu kawan-kawan melepak dekat koridor kelas kalau cikgu takda. Masing-masing pegang sejambak buku mana tahu kalau ada cikgu melintas. Kalau ada cikgu melintas, cikgu tu akan cakap "rajinnya baca buku dekat sini".

3. Tak sabar dengan acara yang akan berlangsung pada 31 Disember ni.

4. Semalam rembat pelam jiran 2 biji. Aku makan dengan abah & bang at sebelah ghumah. Teringat masa remaja kotor dulu, pukul 3.30am aku dengan along bangun pergi 'curi' pelam jiran lepastu pukul 5am along sakit perut. Faq.

5. Aku cepat panas hati kalau ada tweet yang tak berapa berkenan dihati. Lepas tu aku terus unfollow. Kalau aku rindukan tweet orang yang aku unfollow tu, aku follow lah dorang balik. Bukannya dorang sedar pun. #true (⌒.⌒)

6.Gian nak shopping and i can't wait for 29 Dis ni sebab mama dah janji nak belanja shopping kasut. Okay fine memang batak sebab lama tak beli kasut baru.

7. Please Allah, beri aku sedikit dari rezeki-Mu yang tak terhingga tu sebab aku nak beli lomo. Nak sangat. Mungkin along mangsa kerahan aku lepas ni. Hehehe *evil laugh*

8. Semalam mimpi pocong. Ops sudah taknak cerita pasal tu.

9. Facebook semakin membosankan. So on all the peoples in there. *ayat kucar kacir tapi aku peduli apa setan?

10. Sampai disini saja. Maaf kalau ada antara number-number tu ada yang terasa hati. Sila mensi number mana yang ada butthurt? Aku syak number 9. Okay tak lawak langsung peh, bye.

¯\_(ツ)_/¯


20 December 2011

Perihal Jiran #2

Assalammualaikum.

Okay lama tak aku tak update? Salahkan twitter please. Semua perasaan aku, aku luahkan dekat sana. So takdalah aku nak update kat sini kan?

Sekarang aku buat kerja sambilan. Petang-petang ja penuhlah budak-budak dekat ghumah aku. Yang bakal jadi mak budak pun ada jugak sebab tak reti bahasa inggeris. So aku tolong ajarkan jelah memandangkan dekat taman perumahan aku, ahli ghumah aku ja yang reti berbahasa omputih ni. Yang lain hancur.

Bukan nak riak ataupun perasan comel padahal hakikat aku memang comel. So what?

Aku ambil kerja ni secara percuma. Takyah bayar, kau duduk diam situ lepas tu buat apa yang aku suruh. Kalau mengaji dengan aku konfem 2,3 tahun semua berlepas ke Melbourne buat kerja kontrak dekat sana dan membawa pulang kereta hebat seperti Kancil berturbo & Proton Saga lama yang penuh dengan lampu.

Okay lettew. #sigh (ingatkan twitter hash tag dekat sini)

Kesian juga kat dorang. Orang lain sibuk berbahasa asing, dorang hanya mampu ternganga dan membelek kuku seolah-olah tiada apa akan terjadi. Abah cakap ajar dorang jela, pahala. Aku tahu. Sekarang ni manusia boleh buat apa saja untuk pahala dan juga wang. Termasuk meminum air kencing tikus supaya menjadi lebih waras dan mampu tersenyum tatlaka kambing hitam memungut rumput di halaman ghumah masing-masing.

Kfine aku merepek teruk kan? Sebab aku takda idea dah. Seriously.

Point is, aku nak cakap sempena aku dah habis spm dan juga tengah goyang kaki rileks saja, baik aku buat kerja berpekdah seperti mengajar budak-budak tu inggeris secara percuma. Tu ja.

Kbai.

16 December 2011

School is over

Assalammualaikum.

How are you guys? Aku selsema, batuk tak habis lagi. Semalam pergi ambil ubat dekat klinik area Jitra dengan mama. Lepas tu aku terpandang KFC and cakap dekat mama yang aku teringin nak makan KFC sebab agak lama tak ratah ayam puas-puas kan. Mama pun belanja aku KFC. Siap tanya nak krushers tak, tu yang buat aku agak nak kebah sikit demam ni. Muehehehehehe. Tapi krushers blueberry sedap weh. Buah tu ermmmmmm sedap gila. Walaupun mulut aku tak dapat rasa perisa makanan sekarang sebab demam tapi bila aku kunyah buah blueberry tu memang nikmat Allah saja yang tahu.

Okay stop dah cerita pasal KFC, aku nak cerita pasal klinik. Aku macam pelik kenapa kebanyakkan klinik kat sini semuanya muram? Suasana macam baru melangkah masuk ke alam lain. Silent. Dah tu lampu malap-malap. Kenapa tak buat suasana clubbing ja? Agak bertuah lah pesakit boleh menari-nari sambil menunggu untuk berjumpa dengan doktor. Erm. Ayat kali ni aku rasa tak cekang langsung sebab aku baru ja makan ubat batuk. Erm.

14.11.2011 aku dah merdeka dah. Alhamdulilah semua paper aku jawab. Pasal result nanti la nak dekat tarikh pergi ambil result aku cerita. Nak cerita bab result sekarang memang panas la kan. Paper last haritu paper Sains Sukan. Tak payah tanya susah ke senang? Memang susah. Hmm. Paper 2 tu sepatutnya habis pukul 12.45pm tapi memandangkan kami dah siap awal, pengawas peperiksaan lepaskan kami awal. Around 12.15pm. Hahahaha. Masa keluar tu masing-masing muka excited.

Lepas tu kami ambil gambar la kan sempena last day dah kat sekolah tu. Haish, awat aku taip macam budak baru ada blog ja ni? Jilaka sungguh.

Lepas dah habis ambil gambaq, kami semua berangkat pergi ke rumah Aliff sebab ada jamuan/kenduri. Lepas makan kami lepak kat rumah Aliff sampai pukul 3. Lepas tu baru balik rumah lepak dengan Nad & Nisak. Then Nisak kena balik sebab ada hal, Pikah pulak yang datang sebab dah janji dah nak try makeup aku. Hihihihihi.

Nak tengok tak gambar makeup tu? Sorry eh I takkan bubuh! Hahahahaha. Bajet hot gila kauuuu!

Dahla taktau nak tulis apa benda dah. Layan gambar ni okay? Wihoooo








So that's all I guess. xoxo

10 December 2011

Perihal jiran

Assalammualaikum.

How are you guys? Saya kurang sihat sikit la, batuk ni tak baik-baik lagi sejak demam haritu. Aku cukup benci dengan batuk. Selsema aku boleh tahan lagi. Main dengan batuk durjana ni memang tak lepas pi.

Tadi dok stalk blog orang, aku nak tergelak pulak tengok sorang perempuan ni pakai tudung. Mungkin dia terlampau kurus dan nak nampak gemuk, shawl yang dia pakai dekat sebelah pipi dia tu dia tarik sampai habis muka untuk menampakkan dia gemuk.

Kesian dia. Si Rozmey punya semangat memperkenalkan jus untuk kurus, dia pula suka gemuk tapi tak gemuk-gemuk. So konklusinya, aku patut bersyukur walaupun aku gemuk dan kekadang aku tak berapa selesa dengan diri aku, tetapi sebenarnya ada lagi manusia yang nak badan macam aku. Kekadang tu tertanya juga, kenapa nak gemuk?

Dah malas nak berfikir pasal tu. Watpeace, watlek ja muahahaha n_nv

Nak cerita pasal jiran aku. Bebudak lagi ni ha. Aku bukan tak suka ka apa. Asyik-asyik nak masuk dalam rumah aku. Ingat rumah aku ni hotel senang kau nak keluar masuk?! Mesti yang tengah baca ni macam pelik kan, kenapa nak masuk dalam rumah aku? Sebab dorang takda life. Sebab dorang tak reti nak kayuh basikal tengah panas siap lumba macam aku dulu-dulu! Sebab dorang tak reti main masak-masak sebab takda barang mainan untuk dijadikan pisau, pinggan, cawan dan yang paling peting periuk untuk masak daun-daun yang dipetik di rumah jiran! Sebab dorang tak reti nak masuk dalam rumah dan tidur sampai petang!

Hmmmm (tarik nafas..) Sebab tu lah.

Kekadang aku rimas bila aku online dekat PC, dorang siap tarik kerusi duk sebelah aku siap bernyawa secara kuat dok tengok aku tengah buat apa dengan Facebook. Damn. Awkward tahu tak, awkward! Siap kemain kau eh suruh aku buka profile orang tu, orang ni. Erghhhhhhh merimaskan. Rasa macam nak meramas buah pelam yang tengah membuah sekarang dekat pokok jiran aku tu.

Yang paling aku tak boleh terima bila abah sendiri yang selalu jemput depa dok rumah aku. Nak juga aku cubit abah secara halus sebab geram tetapi memandangkan abah ialah abah aku, so lupakan saja hasrat tak murni tu. *lap airmata guna tisu premier*

Tapi aku ada satu taktik kotor. Muahahahaha (gelak shaiton nirajim). Bila dorang dok tengok tv sedangkan aku online secara senyap dalam bilik dengan memberi alasan aku nak kemas bilik. Kalau aku tak bagi alasan, bilik aku tempat paling nakkkkkkk sangat dorang nak masuk. Celaka apa ni?! Tell me!!!!!!

Okay-okay back to the story about the taktik tu. Bila dorang tengok tv and at the same time dorang akan request tv kartun atau lebih kepada bahasa indah, rancangan yang menghiburkan lah. Nak hibur ye sayang? Otototototo okay sayang, mak bagi sayang tengok rancangan yang memberi kebahagian ye sayang? Nomnomnom. Nak demand sangat kau ye? Bukan sayang dah ni, ni tahap membinatangkan diri sendiri dah ni. Ngada apa ntah, masuk rumah aku mintak macam-macam. Lapar penyepak bongsu?

"Kak Ten, buka channel 106 (astro oasis kan?)" Padahal dia nak suruh aku buka channel 611 (astro ceria untuk awak-awak je) tu.

Aku buat muka habis innocent okay. Aku buat muka paling taik dekat dorang.

Dengan rasa bangga dan riak, aku buka 101 (RTM). Besttttttttt sangat.

"Hampa tengok yang ni dahla, Kak Ten nak masuk dalam bilik kemas bilik". melangkah pergi.

Lepas setengah jam aku keluar tengok-tengok dorang dah takda. Berguna juga otak aku. #Bangga kejap#


Kbai.

07 December 2011

Wordless Wednesday #1

Assalammualaikum.


#Wordless Wednesday n_nv

Hey kids.

Assalammualaikum.

Okay alhamdulilah lepas dah satu lagi matapelajaran merbahaya, its geography. Malas nak cerita. Nak tau susah ke senang, tunggu ja aku tunjuk result nanti #flip rambut#


Semalam aku rileks punya rileks, aku boleh twitted sampai lewat-lewat. Orang tu suruh aku baca buku, orang tu suruh aku pergi tidur, orang tu suruh aku seterika baju, orang tu suruh aku menyanyi dekat dia lagu Percayalah dari Siti Nurhaliza sebab dikatakan suara aku dengan Datuk Ct hampir sama. Bukan setakat hampir, tapi memang serupa. Ada peminat Datuk Ct haritu datang bergambar dengan aku sebab suara Ct dengan aku memang sama. Sebijik. Aku pun tumpang terharu dianugerahkan mempunyai suara sama jenis dengan Datuk Ct walaupun ada yang buat surat pengakuan bahawa suara aku sebenarnya lebih enak dari Ct. Tapi aku menolak dan mengoyak surat tersebut sebab aku kasihankan Datuk Ct, nanti takda job pula.

Hmmmmmmmm (ambil nafas..)

Aku rileks sebab aku berfikiran yang harini paper 1. Alahhh, bulat-bulat ja. Tak payah fikir nak susun ayat macam mana.

Kejadian masih belum terasa celakanya apabila pagi tadi aku check balik jadual exam sebab nak tengok aku balik pukul berapa. Alangkah hibanya dan terkedunya aku ketika mana aku melihat yang bukan kertas 1 lah exam woi, kertas 1 esok! So makna kata exam harini kertas 2.

Dengan masa yang hanya berbaki 2 jam lagi, aku pun study hard sampai naik lingkaran panda dah bawah mata. Takpa, ia menunjukkan aku kuat study. Kau ada? Hiks.

Nasib baik aku sempat juga baca sepintas lalu esei kertas 2 semalam. So takdalah nak gelabah unta sangat kan. Ermmmmmmmmmmmmmmmmmm. v_v

Esok last dah exam dengan budak kelas B. Lepas ni nak tengok muka sorang-sorang kemain susah la. Nak jumpa balik pun hari ambil result. Ambil result? Perasaan aku? Jangan tanya bhai kalau tak mau kaki aku hinggap atas kepala hang. Okayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy? vn_n Tenenenenenew

Lapar roti nan dengan tandoori pulaks.

Nak tidur japs. Malam ni baru nak berkayuhan sebab esok kertas 1. x_x

Note to myself : Lepas ni kena hati-hati and fokus betul-betul bila tengok jadual. 

Proud of myself

Assalammualaikum.

Kayuh dari rumah ke tasik Jitra. You dont have any ideas how tired I was. ;')

Sampai ke tasik aku terus pergi buat teh o ais. Gila bhai tak mampu darfffffffffffe4 (Ini baby yg taip).Hmmmmmmmm v_v

So aku macam bangga la kan dengan diri sendiri dapat kayuh sampai ke sana. Penat memang ah mula-mula tu, sampai aku pening sikit. Rasa macam nak pitam. Tapi lepas minum air, okay balik lah.

Masa nak balik tu tak rasa sangat peritnya. Cuma masa nak pergi tu neraka sikitlah. But its okay!

Thats it I guess, it 1.20am already and I need to sleep sebab esok ada paper 1 pukul 2pm. Tu yg I chillex habis ni.

#Sorry lama tak update, I have no time, mood and bit of tiredness. Hahaha.

Do take care of yourself! xoxo.

02 December 2011

I got a new friend.

Assalammualaikum.

How are you fellas? Me just doing so well. Alhamdulilah. Deria untuk mem-bau pun sudah datang kembali setelah hampir seminggu aku payah nak bau apa. Letak pi la taik dari pelbagai bangsa depan aku pun aku buat taktau.

Okay tadi jawab perdagangan memang serupa haram gila la kan. Susah kemain. Baik bunuh ja aku terus dari sediakan soalan yang boleh membunuh sel-sel otak aku.

Takmau cerita pasal tu. Nak cerita pasal basikal baru sayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Actually, aku share dengan mama. Baru beli 2 biji petang tadi. Seronok lettew.

Aku try naik memang mengancam gila la kan. Ringan siutttttt. Aku sempat ronda taman aku dekat 5 round dengan jiran aku tadi. Peluh tak payah cakap la. Esok abah cakap nak kayuh dar rumah ke Jitra sebab nak makan pagi. YAY!!!!

So here some photos, sorry tak berapa clear,

Ni yg mama/aku. Comel kannnnnnnn?! Memang sedap gila menunggangnya.

Yang abah punya..

Quality hampeh siottttttttt.

 via Mobile


01 December 2011

Mai nak hingaqqqq. Haaaaaa tudia.

Assalammualaikum.

Aku bukannya hipster sangat sampai semua orang nak add dekat facebook kan? Yang ada pun hat add aku semua hat tak berjenis. Sorry to say la kalau ada hat terbaca benda ni and at the same time dok tunggu untuk di-confirm kan friend request nya. Tak bermaksud pun. Laaaa teriak ka? Isk, toksah dok gatai nak teriak la, aku sihirkan hang satgi kot! Dah dah, lap ayaqmata, haee aku tak approve pun nak teriak.

Okayyyyyy intro macam bajet rettis gila babi! Bhahahaha.

Rettis pun taktau ka? Aiyo, rettis tu short-form untuk artis. Artis kan sibuk memanjang. Orang follow kat twitter, lepastu mentionkan nama dia (baca: rettis) sebab nak tanyakan khabar tapi haram tak balas. Lebih kurang macam tu lah. Lepas tu aku terus un-follow. Bajet sangat ekau. Cis.

Aku bukan taknak approve. Kalau ikutkan hati aku nak saja berkawan dengan semua. Tapi yang add aku ntah datang dari mana. Yang takda mutual friend pun ada. Jenis buh gambaq rusa, bunga, ahli gusti, kereta sport, teddy bear. Macam mana aku nak approve? Mana tau satgi ada stalker datang mengenjek. (tetiba)

Aku tak kisah kalau sesapa kawan aku yang tak hensem, yang tak lawa datang add. Even muka macam enjin motor bot pun aku approve tapi at-least buat pembuka kata. Dekat facebook bukan takda note kecil masa nak add tu kan? Ada kan? Haaaa dahtu pandai-pandai guna la.

Cakap la "I come from there.." Sambil tunjuk rumah usang tak berpenghuni selama 71 tahun (pun boleh). Bhaha. Okay semakin lama semakin mengarut. Pftt.

So kalau nak add boleh. Tapi ntahla, aku malas nak approve. Bhahahahaha.

So buat apa aku update natang ni?

Fcuk the what?!

xoxo atyn

30 November 2011

nothing

Assalammualaikum.

Esok paper Perdagangan. So I nak study sampai lebam malam ni. Good luck perdaganganers!

Ilebiu my baby omei. Muahhhhhhhh muah muah muah :*

27 November 2011

Kenangan demam panas

Assalammualaikum.

I can't think about the title now. Never mind, hello people! How are you? Me, fever season kot I guess. Memang tahun ni dah masuk kali ke berapa I demam I pun tak tahu.

Bismillah. Before that, lemme say Salam Maal Hijrah to all Muslim out there. May Allah bless us, Inshaallah.

Nak cerita pasal demam haritu. Lama dah, masa aku tengah trial PMR. Gila bab1 punya bila aku kena demam panas masa orang nak start enjin panaskan otak untuk menjawab PMR. Pasal PMR tu aku tak berapa nak kisah sangat, yang aku kisah masa aku demam tu memang tengah "hot" gila dengan demam lagi satu, its selsema babi.

Seriously aku cuak gila bila doktor ambil darah aku nak buat test untuk pastikan aku bukan salah sorang ahli demam babi tu. (aku tak mencarut dude)

Lepas beberapa minit, doktor sahkan aku kena masuk ward. Keadaan ward sangatlah macam fcuk sebab ramai gila pesakit yg demam. Sampaikan bilik VVIP yang sepatutnya nenek tua sorang-sorang dia ja bernafas dalam tu, kena pecah menjadi 3 pesakit. Tak salahkan bilik tu jugak, sebab bilik tu memang besar dan patut dipecah untuk 3 pesakit pun dalam waktu genting ni.

Nasib baik nenek tu cool. Dia actually dah lama stay situ, and of course sehari kena charge dekat berapa ribu sebab tu bilik VVIP kan. Kalau dia tak bagi kami stay situ memang lapor penyakit. Nak saja aku pergi cabut wayar oksigen dia malam-malam. Keadaan genting cemni pun nak kedekut memang sakit la. Tapi nasib baik dia baik, dia bagi ja kami stay kat situ.

And then keesokkan harinya ada doktor datang bawa result darah aku tu. Dia cakap yang aku takda jangkitan apa-apa. Cuma demam biasa. Tapi dia tak bagi balik dulu, sebab kena pemerhatian sepenuhnya. Tapi seriously bro, hospital swasta memang mencekik darah. Aku demam sekaligus tambah perasa batuk & selsema. Doktor tu punya nak kaut duit, dia suruh aku pergi x-ray. Gila bab1 la sebab nak tengok kahak aku ada ke tak. Macam bodoh. Apasal tak bagi ubat je suruh aku makan?

Hmm, barang yang lepas jangan dikenang.

Tapi memang best la tidur dekat hospital. Serious tak bohong. Tambah bab makan memang class gila weh. Siap ada nurse datang ambik order aku. Yela, jaga aku first class la sebab hospital tu pencekik darah (harap faham). Sedulang makanan pun tak silap aku dekat RM20.

Bab makanan paling aku suka. Pagi ada canteen boy tu datang bawakan sarapan. Roti dua keping dengan air apa aku tak ingat. Lepas makan tu, ubatlah apa lagi. Lepas tu around pukul 10, datang pulak nurse bagi aku list makanan. Dalam list tu aku boleh mintak satu je makanan. Cait. Of course la aku minta nasik kan. Nasik pun kemain hebat weh macam makan dekat kedai. Lepas tu masa minum petang pun ada gak. Canteen boy tu datang bawa sandwich dengan air teh. Memang sedap takyah cerita la.

Bab malam pula ada nurse datang bawakan list tu lagi sekali. Aku tak ingat malam tu aku minta apa. Samada bubur atau nasi. Tak silap aku mintak nasi. Tapi makan sebelum pukul 7. Konfem lepas 10 keatas masih lapar. Hospital tu pula jenis tak kisah orang melawat pukul berapa pun takpa. Malam tu aku lapar gila, abah datang pukul 11.30pm bawakan burger. Gila betei.

Masa aku stay situ, aku sempat kenal dengan kakak ni sorang. Memang baik sangat lah. Siap aku minta email myspace dia lagi. Sekarang dah lost contact. Entah kemana dia ada sekarang. Kecik ja orangnya. Malam first aku stay situ, aku ingat dia darjah enam. Padahal dah 18 tahun. WTF aku cerita pasal dia? Bahahaha.

Lepas 4 hari 3 malam aku stay situ, aku balik jugak rumah akhirnya. Semua jiran aku siap bentangkan karpet pelangi lagi semata-mata nak bagi aku semangat untuk hidup. (macam lah aku ada breast cancer, tumor otak yang boleh mengapankan aku segera kan?).

Masa aku stay kat situ, ramai jugaklah yang jenguk aku. Sampaikan lift hospital tu semuanya rosak akibat dari kenalan aku yang  bertungkus lumus nak datang melawat aku. Terharu (o.o") Kiranya semua warga hospital tu sibuk dengan keadaan yang chaos gila hanya kerana aku. Pak guard pun memang bekerja 24 jam sebab nak jaga kemanan. Sesapa yang datang melawat aku yang buat perangai haiwan liar, terus kena campak lombong la (versi Ah Chai).

Tu ja kot nak cerita. Btw, please do visit my tumblr if you feel free ohye? Click this.

#Perenggan bawah tu kebanyakkan aku bohong belaka


xoxo

26 November 2011

Terima kasih

Assalammualaikum.

Baru 16 tahun ____ hari hidup. Macam-macam yang aku dapat, belajar, alami, lalui. Ada indah, ada duka, tapi aku manusia biasa bukan raksasa gagah berani mati lawan Ultraman.

Aku banyak gila aksesori. Dulu masa free hair aku guna 24/7 tau. Masa nak tidur, nak makan, nak berak, nak mandi, nak garu tengah belakang, semuanya pasal aksesori. Aku femes dekat twitter pun pasal aksesori. (Kejadah apa aku menipu ni, monyet sialan?)

Aku banyak aksesori sebab orang bagi, aku beli, orang bagi, aku pergi beli. Lepas tu ada orang bagi. Kadang-kadang aku pergi beli. Huh, aku mengarut kan? Mohon ampun.

Yes, macam aku taip la kan, ada yang bagi, ada yang aku beli guna duit sendiri atau duit mama. Kira satu kotak tu penuh je aksesori aku. Majoriti aksoseri aku anting-anting la. Dari Jitra sampai ke negara China, cakap je anting-anting apa, semua aku takda. Hihihihihihi.

Benda aku nak cerita ataupun dengan erti yang lebih mendalam lagi, nak showing off. Bhahaha. Takda la, saja ja nak update pasal benda ni. Sebagai tanda aku kenangkan pemberian mereka. Hiks.

Ni dari Nazri. Jiran aku. Dari kecik dok bogel sekali, smp sekarang tetap berkawan. Rantai ni dia
beli masa dia dekat Sudan. Dia study sana. 'F' tu dari gading gajah tau. Sila jeles. 

Dari Shazwani. Terharu sangat dia bagi rantai ni dekat aku walaupun baru berkawan tak sampai
setahun. I love you like a love song baby! 

Ni dari Kak Dilla, kawan along. Dia beli masa dia praktikal dekat India dulu. Aku dok
YM dgn dia selalu, tu pasal dia beli. Aku suka gila. Aku pakai sampai berkarat. Sedih. Tapi aku still suka!

Ni dari Syazwani jugak. Yg bagi rantai mutiara tu tadi. Yang aku agak terharu sbb dia bagi gelang dekat aku, yg lain dapat gelang macam huduh-huduh sikit. Tobat pakat jeles tuuuuuuu. Bhahahaah. 

Ni dari Along. Dia beli masa praktikal. Aku boleh pakai benda ni masa free hair dulu jela. Kalau pakai dnegan tudung tak nampak la sbb pendek sgt. 

Haaaaaaaaaaaaaa puas taip caption. Hihiks. Tu jela kot nak update harini. Alhamdulilah aku dapat manusia-manusia yang baik hatinya bagi kat aku macam-macam. Lagi satu ada rantai betuk butterfly mama beli dekat Penang. Tapi gambar macam blur, aku malas nak edit. 

Thanks guys. xoxo

25 November 2011

Khayal

Assalammualaikum.

Bila masa demam, aku tak boleh bertahan depan komputer langsung.

Sapa rasa dia kuat untuk jatuhkan aku sekarang, silakan tolak aku sekuat mungkin. Aku khayal ni.

Hingus. Kau tahu apa itu hingus? Hingus tu something yang sangat baik perangainya. Jenis bila masa aku selsema, dia lah 'benda' yang paling rapat dengan aku. Nak je kemana dengan aku.

Tapi hingus, awak kena takut kepada something yang kaler putih, lembut-lembai dan berkotak hijau. Its tisu.

Tisu akan memisahkan kita lah wakkk! Hiks.

Celaka.



xoxo, si penyelma. WTF dude?

24 November 2011

Sabarlah sahabat

Assalammualaikum.

Aku tak boleh sedih lagi dah. Ada orang yang lagi sedih dari aku sebenarnya. Its my friend. Kawan aku dari aku sekolah rendah lagi. Start berkawan dari darjah dua sampai sekarang. She's totally like a tomboy dulu. But do I look so care dude? Aku kawan dengan dia seadanya.

Even orang cakap dia lesbian or something, aku terima dia. Manusia tak perfect tapi perlukan masa sikit untuk perbaiki diri masing-masing. Am I right?

On the day that my uncle passed away, patutlah ada orang datang cari rumah Fazail sebab dikatakan rumah tu pun ada kematian. Kebetulan tepi rumah Chaq aku ada yang bernama Fazail, aku ingat jiran sebelah tu. Padahal orang lain.

Tadi selesai buat Science kertas 1, kami semua diberi rehat. Pi makan pun boleh, pi study pun boleh, nak tidur tapi kena set alarm sendiri pun boleh, nak buat sembahyang dhuha pun boleh. Semua lah boleh sebenarnya. Yang tak boleh buat tu, tak boleh la sebab melanggar peraturan syarak pulak kan? Watdehel I'm talking about? Sialan monyet bermisai~

Sambung cerita balik. Masa aku tengah melangkah dengan riak dan sombongnya, aku terdengar orang panggil aku. Aku pun cepat-cepat toleh macam ninja. Tengok-tengok Fadliana. Fadliana? Sapa dia? Pemain bola Argentina ka? No baby no bodoh. Pi baca balik intro aku lepas tu kau scroll sampai sini kemudian sambung balik baca apa yg aku tulis ni.

Dia panggil aku lepas tu dia cakap "Ayah aku dah takda..". Seriously aku macam nak lepas semua yang aku gengam dekat tangan aku termasuk dua biji durian musang. Ya Allah, memang aku tak sangka. Sebelum exam dia ada bagitau aku yang ayah dia sakit. Aku cakap kat dia jangan kuatir, biasalah orang-orang tua nak sakitkan.

Sedih sangat. Aku kenal dia dan keluarga dia dari kecik. Yang aku tak sangka, ramai yang bertanyakan aku tu rumah Fazail dan aku cakap bukan. Padahal masa tu aku tak tau yang Fazail tu ayah kawan aku sendiri. Allah turunkan dugaan hebat dekat dia & keluarga dia. Dia dahla tengah exam. SPM pulak tu. Dia memang kuat. Allah tak pernah silap memilih hamba-Nya untuk turunkan dugaan.

Aku tak boleh bayang kalau aku yang berada kat tempat dia. Allah huakbar~

#Sorry kalau aku macam buat lawak bodoh sedangkan ini entry sedih tapi aku dah penat nak bersedih, tak salah aku nak hiburkan orang lain sebab dorang pun deserve utk ketawa#

22 November 2011

Goodbye Chaq

Assalammualaikum

"Mok, buat kopi.." Takda dah lepas ni aku dengar semua tu. Sebenarnya dah lama aku tak dengar ayat tu. Entah bila kali terakhir aku bancuh kopi untuk dia. Kopi aku paling dia suka. Entah kenapa. Actually, everyone do. Hihi.

Dia sakit lama dah. Tapi dia sakit bukan perkara sia-sia. Dosa-dosa dia sikit-sikit terhapus. Itu yang Allah permudahkan semua urusan kebumikan dia kelmarin. Dia meninggal dalam 2.30pm, dah selamat dikapankan pukul 5.30pm. Memang lancar & cepat. Cuaca pula dari pagi asyik hujan lebat. Masuk pukul 2.00pm panas ja. Tak hujan dah. Alhamdulilah, segala pujian kepada Allah.

Aku paling rapat dengan dia. Apa ja kemahuan aku dia sempurnakan. Dia layan aku lebih dari anak perempuan dia sendiri. Kalau dia nak ke kedai, ada jela dia belikan untuk aku. Vitagen, milo kotak, super ring. Dia suka tengok aku gemuk agaknya.

Kalau  puasa tahun berapa entah aku tak ingat, dia belikan aku roti john. Sanggup berlambat buka puasa semata-mata nak hantar roti john ke rumah aku. Macam mana aku tak menangis kelmarin? Macam mana aku tak menangis sampai ke akhir baca talkin kelmarin? Aku ingat semua kenangan dengan dia.

Paling aku tak boleh lupa, birthday aku masa aku darjah empat. Aku bagitau dia yang birthday aku hari tu. Masa buka puasa, dia sanggup ke kedai kek untuk beli kek kat aku. Masa tu aku tak tau betapa terharunya aku dekat dia. Da layan aku macam aku ni anak dia. Atas kek tu aku ingat lagi dia tulis "Selamat hari lahir adek fatin ke -10". Dia ingat umur aku tu. Aku rasa kek yang aku makan tu la kek paling sedap. Entah kenapa. Aku makan banyak sangat. Sampai habis. Padahal aku tak sukakan kek. Mungkin dia beli kerna ikhlas nak tengok aku gembira.

Kelmarin lepas habis jawab exam Agama, aku text abah yang aku dah balik. Aku happy sebab petang tu mama cakap nak pi tengok dia dekat ward CCU. Tengok-tengok abah & mama yang datang ambik. Aku memang tak sedap hati dah sebab mama ikut sekali, kenapa mama tak pi kerja? Kenapa mama pakai baju kurung? Seriously aku risau. Mama cakap Chaq dah nazak. Airmata aku jatuh tanpa henti. Around 2.00pm abah dapat panggilan dari anak dia yang bongsu, anak dia tanya abah boleh tak nak cabut oxygen yang Chaq gunakan tu, abah cakap boleh. Sebab isteri Chaq aku pun setuju dah nak keluarkan oxygen tu.

Isteri Chaq aku cakap masa dorang keluarkan oxygen tu, darah tersembur keluar dari mulut dia. Aku pun tak pasti kenapa. Lepas 30 minit abah dapat call lagi dari anak dia, anak dia cakap Chaq dah takda. Chaq dah tak bernyawa. Airmata aku berlinangan turun. Sedih sangat. Aku call along yang dok kat Ipoh yang nak balik sini pun dah tak boleh kata apa dah. Aku betul-betul sebak.

Bila jenazah dibawa pulang ke rumah, aku yang duk tepi Chaq bacakan Yassin dekat dia. Aku juga yang tolong bukakan kain untuk orang tatap arwah. Selama aku duk tepi dia, ramai yang cakap muka dia macam tidur, muka dia tak pucat, muka dia macam orang tak sakit. Memang lah, Chaq aku segak bergaya. Tak tahu lagi?

Masa orang nak kapankan dia, ada tok imam tanya sapa nak kucup arwah buat kali terakhir. Aku. Aku nak. Memang aku kucup muka dia yang sejuk tu. Hiba sangat masa tu. Lepas aku kucup dia, aku menangis sampai ke kubur. Masa baca talkin tu lah aku paling menangis.

Semasa nak uruskan jenazah ke liang, burung & pepatung berkicauan diudara masa jenazah nak dimasukkan tu. Lepas ja talkin habis dibaca, semua dah nak balik, azan Maghrib berkumandang. Ya Allah, urusan kebumikan Chaq sangat lancar.

Chaq, lepas ni takda dah orang yang jenguk kami dua beradik tidur dalam bilik guna dua kipas angin. Takda dah lepas ni kami ke kantin Chaq and makan super ring banyak-banyak. Takda dah duit raya lebih dari Chaq. Takda dah Chaq suruh buat air kopi. Takda dah perkataan Mok yang Chaq selalu sebut untuk panggil adik. Takda dah Chaq yang selalu karoeke lagu Oh Fatima sempena nama wife dia.

Paling pasti, takda dah dia untuk aku. Dah jauh dia tinggalkan kami semua. Kehilangan yang cukup besar untuk aku & keluaga aku.

Never too far away
I won't let time erase
One bit of yesterday
Cause I have learned that
Nobody can take your place
Though we can never be
I'll keep you close to me
When I remember


Al-fatihah. Ruzali Bin Bakar.

20 November 2011

This is what I feel

Assalammualaikum.

Tetiba rindu nak tengok video Nigahiga. You don't know RyanHiga?! WTF with youuuuuuuuuuuuuu?! Hahaha tetiba pulak nak memarah. Awwwwwww T_______________________T

Tolong la sapa remaja sekarang yang tak kenal nigahiga memang macam loser. Nigahiga ni buat video semuanya tak pernah buat aku tak gelak. Semua video dia aku enjoy habis. Aku start layan dia masa aku umur 14 kot. Masa tu hanya Nad sorang ja kawan aku yang aktif dengan Youtube and Myspace. Nak tanya orang lain konfem-konfem tak tau.

Tadi macam biasa la tengok video terbaru dia. Lepas tu macam gian nak tengok video lama tu pasal aku saja tengok balik tu. Saja la jari gatai klik lagu Nice Guys tu. Lagu tu dah lama aku tau. Tapi takdan survey liriik dia pasai apa. Tapi aku tau maksud lagu tu. Then aku pun try search kat google untuk lebih memahami lirik dia.


Antara lirik yang buat aku tersentuh kejap walaupun lagu ni berunsur lawak seram, hahaha,

but behind the scenes, she means the world to me
I wanna tell her that she’s beautiful
and show her that she’s in love
hold her hand when she’s scared
tell her how much I care


Sedih ngat. Kan best kalau orang yang kita sayang nyanyi cemtu. Tapi mimpi jela Atyn oi! Bhahahahaahaha.

I love you Ryan! Kbye.

xoxo

18 November 2011

Rindu.

Assalammualaikum.

Tak habis sekolah lagi. Tak sempat masuk Universiti. Tak sempat yang ada diantara kami yang akan berangkat buntut ke PLKN. Tak sempat habis jawab spm lagi. Dan yang paling penting kami masih bersama, kuat seperti harimau. (apakah ini?).

Even though there's a lot of problem that we had to faced, but it never makes us down. Right guys?

Aku baru tengok album-album kami bersama. Sebak pulak. Rasa rindu dengan semua tu. Rasa macam nak ulang. Rasa macam nak percepatkan masa bagi spm habis sebab totally aku akan spent my whole time with them.

Lepas ni jangan kata apa bila album fb aku mula bergiat aktif. Tak sempat habis spm dah plan apa yang nak dibuat malam habis spm tu. And i really excited.

As we guys know yang ada sesetengah manusia dalam sekolah tak suka dekat group kami. But who cares dude? Kami tetap bersatu. Saling memberi semangat. And here we are. Dah nak habis dah pun sekolah.

Aku memang tak sangka akan dapat kawan-kawan cemni. Kawan yang sanggup tolong aku masa aku down, bagi aku perangsang masa aku tengah gedik rasa cinta, bagi aku ilmu yang aku taktau, bagi aku kata semangat masa aku sedih, bergembira dengan aku. Kira susah & senang kami bersama. Even siap yang buat suprise birthday kat aku tu yang buat aku sangat terharu.

Memang. Banyak orang cakap "Eleh lu tak habis sekolah memang ah dorang rapat ngn lu, lepas sekolah masing-masing lupakan lu, lu ada terfikir?"..

Memang aku terfikir. Tapi apa salahnya negatif thinking tu aku tolak tepi dan enjoy my full time that i spend with them right now?

Lepas masuk U atau dorang bawa haluan masing-masing, memang susah nak kumpulkan kami sekali. Tapi aku takmau fikir tentang tu sekarang. Aku fikir masa yang aku spend untuk dorang sekaranglah aku kena hargai sungguh-sungguh.

Bukan senang dapat kawan macam ni. Aku harap hubungan kita berkekalan.

This is my best buddy ever:

Nur Nadia bt Ismail, Khoirunnisak bt Ishak, Nurul Zahidah Amran,
Noor Syafikah Noordin, Shahira Natasha Rozi, Shahira Shazwani, Shazwani Jamaluddin,
Aliff Ikhwan Ahmad, Mohd Asraf Zainol, Luqman Zain, Haikal Sobri,
Muhammad Daniel Ainol Anwar, Zulhazmeer Awang Nyan, Harith Azhar.


Thanks sebab ceriakan alam persekolahan aku and alam hidup aku jugak. I love you guys. 


xoxo

17 November 2011

Sapa pernah main?

Assalammualaikum.

Hello beau! Nak cakap pasal exam harini, tapi kejap ja, lepas tu aku janji buka cerita baru okayyyyyyyyy?

Aku nak cakap yang Math harini sangat gampang dan kurang ajar. Orang penat-penat start sayangkan dia, dia buat susah harini. Memang sial.

Dah stop cerita math. Aku dengan yang lain semua tengah share duit beli minyak petrol (minyak petrol youuu!) nak bakar buku math sambil gelak sakan sehingga masing-masing mabuk dan tidak mahu dibawa berunding.

Math susah? Senang kot! Senang untuk dihentam dan terhentam. Celaka.

                        ________________________________________________________

Okay aku nak tanya sapa pernah main? Main game patung-patung kertas tukar baju tu? SAYA! SAYA! Bhahaha. Favourite kot dengan patung kertas ni. Dah la baju comel-comel. Murah pulak tu.

Dulu masa umur darjah enam, balik sekolah mesti pergi survey kedai nyonya tua dekat luar sekolah. Sambil nyonya tu perhatikan aku mengelas patung kertas tu sebab kedai tu dah ada banyak kes mencuri. Aku suggest nyonya tu boleh pergi cari cctv dah. Kalau tak mampu sangat tolong la cari cctv dekat mudah.com mana tau ada yang berkenan di hati.

Sudah cerita pasal nyonya tu. Entah mati entah tengah nazak sekarang ni.

Aku suka gila patung kertas tu. Tapi malangnya aku dapat beli sepapan ja kot sebab Barbie dah bercambah-cambah kat rumah. Siap Barbie tu beranak kembar sepasang lagi tau. Entah datang dari mana bapanya pun aku tak pasti, sebab aku tak beli Ken, mahal tahu?

So here kalau korang macam tak ingat, buat-buat tak ingat, tersakit otak sebab ada orang datang pukul kepala guna kuali, atau saja buat tak kisah macam iklan "Aiman tak kisah.." tu, aku ada letak gambar bagi korang recall balik.


Ingat takkkkkkkkkkkkkkkkkk? Kalau ingat sila senyum sampai telinga korang menari lagu Moves Like Jagger please? 

Aku rindu pulak zaman-zaman main semua natang ni. Tak untung budak-budak kecil hat yang kaya-kaya tu sebab tak sempat merasa keseronokkan main aci ligan, main sembunyi-sembunyi, patung-patung kertas ni, main masak-masak, main emak-emak yang buainya dibuat menggunakan plastik. 

Budak-budak sekarang terdedah dengan arus kemodenan. Dulu makan ice-cream kacang yang sedap tu, murah pun murah. Sekarang budak-budak dah kemain tutti frutti. Dulu main tepuk kad, sekarang budak jaga tapak tangan main iPad yang bapa belikan. Habis gampang game Angry Bird sampaikan beg sekolah tahun 2012 nak Angry Bird jugak tanpa kisahkan soal babi tu.

Boleh tak nak bawak kawan-kawan aku yang lain pi main permainan yang boleh dianggap dah nak terlupus dah ni? Aku rindu.. 


xoxo

16 November 2011

Hai.

Assalammualaikum.

Tengok title, macam orang dah habis akal dah nak buh title apa. Memang aku habis akal, sebab fikirkan Sejarah tadi yang comel-comel gittew.

Alhamdulilah lepas dah 3 subjek penting. Subjek lain pun penting, tapi aku risaukan 3 paper ni ja.

Malam ni cikgu Math cakap nak buat kelas tambahan dekat sekolah. Agak anxious la sebab malam kan, dah la sekolah tu keras. Keras sebab dibina menggunakan batu? Kalau itu yang awak fikirkan sekarang ternyata awak bahlul. Keras sebab yang lain.

Takpa, tak kisah pun. Padahal memang happy sangat sebab dapat merasai suasana stay kat sekolah sampai malam. Sebelum ni hanya pi kem ja. :3

By the way aku memang tak sabar gila nak habiskan paper ni. Kalau dikira balik, tinggal 6 paper lagi. Memang kejayaan gila babi. Setelah 11 tahun tertungkus-berlumus, now its time for rest guys.

Aku cakap dekat member kelas aku yang aku nak pi clubbing then mabuk-mabuk lepas habis paper sains sukan on 14 Dis ni. Dorang gelak. Memang ah, aku nak pi join kelab "Lepasan SPM" and then nak minum air oren sampai mabuk. Fikir lain tak? Kalau ya, awak memang seorang yang optimis. (tetiba..)

Okay, banyak sangat dah kot aku mengarut apatah lagi mencarut.

Budak form 4, korang happy kan dah habis exam? Baguslah sebab tahun depan aku nak saiko sekor-sekor yang "spm just around the corner..".

Just wait and die,

bhahhaha. (gelak sorang-sorang)

14 November 2011

First Paper

Assalammualaikum.

How are you guys? Me just doing so well.

Alhamdulilah finally I had completed my first examination's paper, its BM. You don't have any ideas how anxious I was! Bhahahahaha.

By the way I would like to wish Happy Birthday for Harith, my boyfriend. Not my special one okay? Just friend.

So, thats all for today.

#Thanks to Allah because I can completed my first examination very well! Tehehehehe!

11 November 2011

111111

Assalammualaikum.

Tengok tarikh aku post natang ni. Tengok la. Cantik tak?

111111.

Dekat facebook ada yang cakap tarikh ni cantik, boleh kahwin pa balaa semua ada.

Dekat facebook lagi orang cakap lebih kepada kajian agama. Akan berlaku apa la. Sebab tarikh 111111 ni jatuh pada hari Jumaat. Penghulu segala hari. Aku tak menafikan pun.

Dekat facebook aku, aku tulis  

"Semua sibuk pasal 111111, aku sibuk cat rumah. Damn :'| "

Puas. 

08 November 2011

Counting

Assalammualaikum.

6 days to go. Wish me luck guys.

After 11 years I struggled, this is it, this is my final exam. The bigger exam.

Good luck folks, 1994!


#You don't know me very well, so please don't judge me bitch.



06 November 2011

Happy Eid Adha

Assalammualaikum.

A very good evening to you guys. I just wanna say Selamat hari raya Aidiladha to all my followers and silent readers (yeah?).

Thanks to mama because she makes something special for me, its nasik himpit. You don't have any ideas how I love to eat nasik impit. Oh gosh. Today I eat a lot of ketupat with rendangs. Memang tak ingat dunia la kan sebab sedap sangat!

Special thanks for Syafikah Noordin, Aliff, Paknon, Man, Abg Mie because came to my house just now.

Pictures for this event? Please wait for my next entry!

abah's phone. 


#Hakim looks so cute and I look so annoyed. 

05 November 2011

Hang out

Assalammualaikum.

How are you guys? Me just fine. How your raya qurban's preparation? Good? Or bad? Not like mine, there's nothing on my mind right now. I don't know what to wear, i don't know how to eat (wtf?), i don't know how to sleep, i don't know how to study! As you guys know, SPM just around the corner. Its suck when I didn't do a preparation for it.

Never mind, just forget it, because I hate to talk about my exam actually.

Along and her future fiance just reached at home just now. After i'm watched The Walking Dead, even I don't know how its ending because I went out with these fellas for ate. We don't have any ideas wheres we gonna eat. After 15 minutes we decided to called abah for asked his opinion.

Mama not joined us because she works tomorrow. Never mind. So here some photos i would like to share. :)









03 November 2011

Friend, can you forgive me?

Assalammualaikum.

You're change.

That's how I can describe about you right now.

You're totally change after we were back from that seminars few days ago. I don't know what's wrong. But seriously dude, I can see it.

When I try to be nice, you just ignored me 100%. It makes me wondering, did I do something bad? Something that you dislike, something make you mad at me? If i do, i am very sorry. I don't meant it.

I give you a Bruno Mars's song, its Lighters, but you just said " Ow, huhuhu ;) ". Not like that before, you'll say, "Thanks Atyn, blablabla", you'll say something incredible, something makes me happy as a friend. But now, totally different.

Sometimes I tried so hard to think positively but I can't. I'm always thinking what's going on, but I can't found the answer for that.

Please friend, don't be like this. I can't live on this situation.

Just tell me whats wrong, i'll change it.

#Dear, don't ignore me again after you read this. I don't want to lose you as my best friend.  



xoxo, Atyn Roslan. 

Tradisional music is cool man! #yeah?

Assalammualaikum.

Good morning guys!!! <-- oh please Atyn, don't act too excited. It's 12.16am. Not 7.00am. Hihi.

So, I just wanna post a quick entry tonight, but i'm still running out of ideas. Definitely suck. Hahaha.

Okay, tomorrow night is an important night for abah and his gang. It's gendang gang. What a suck-ass name ever! Hahaha. No, it's called Persatuan Seni Silat & Gendang Peribumi. It sounds kinda awesome right? Yes sure its awesome.

If you want to see some performances from them, you can search it on Youtube, atau kat bawah ni nanti aku bagi link. Otteh? But it's kinda jerk dia punya videos sebab guna phone abah. Samsung Galaxy tu memang teruk function for cameras & videos of course. But you can watch it on your lappy sebab aku guna lappy macam okay sikit, maybe faktor monitor lappy agak canggih. I think so.


Sorry for the lowest quality ever! 

#Support our tradisional music okay? 

Much love, Atyn.

01 November 2011

School, bad news.

Assalammualaikum.

For sure i'm really sad to leave that school. Leave all the teachers, lame canteen, great hall, cool library, bad toilets, the laboratory, awesome fields, counseling's room, and of course my cool class ever. Seriously i'll miss all these stuff.

Sad to think that we all just have another few days to wake up early in the morning, yawn on the afternoon, and feel happy when the last bell's ringing. LOL.

Never mind, i'll used to it after get the hell out of that school. Damn i'm so rude. Hihi.

Abah told me just now that we're going to Ipoh for pick up Along right there on Friday's night. Err aku pun taktau nak percaya ke tidak.

Tadi aku dengan abah pi rumah jiran kami yang dilanda taufan kelmarin. Its really bad. Sedih gila. Nasib baik ada bantuan, alhamdulilah for that.

Here some photos,



By the way, i really sad to think about Bangkok now. 

Google 

Let's pray for them baby! Bye. 

#Sorry if I had a bad language, i just keep trying to post an entry in English. 

31 October 2011

Grandma said..

Assalammualaikum.

Its torrential showers out there. My late grandma always told me and my annoyed sister to istighfar during the raining. We don't know what her point, but her point were exposed today. For sure, we never practiced it before.

Dulu our tok selalu cakap kena beristighfar kalau hujan lebat, guruh, kilat and so on. Istighfar make us feel more calm. Istighfar masa hujan jugak boleh menunjukkan kita ni sentiasa ingat Allah selalu tanpa kira susah senang. Sedih kalau teringat balik every word she said. Banyak gila nasihat tapi satu pun tak dipraktik.

Dulu masa hujan lebat, dia tengah istighfar, aku pulak dok menyanyi. Memang dia melarang, dan suruh aku beristighfar sama, tapi aku buat taktau ja. Gila teruk punya budak.

 Ahhhh I out of the idea dahh! Oh ya, tadi aku buat sup tomato dengan telur. Sumpah sedappppppppppp gila. Tiru Nadia la ni. She loves eating tomato soup damn much. And i was like "Daaaaa geli dengaq..", bila cuba sendiri tadi, memang terbaik.

Okay, i'm gonna take a short nap. Bye guys.

29 October 2011

Thank you KIST!

Assalammualaikum.

For sponsored our event today! Seriously masa BI aku suka gila. Rasa macam nak cium semua orang. Memandangkan ramai sangat so aku cium diri sendiri saja lah. n_n

First of all, I wanna thanks to Kolej Islam Sains & Teknologi for held this great event for SPM candidates. We appreciate it!

Kalau tak lulus jugak kali ni memang agak cilaka la sebab semua orang dah 'suap' tunggu nak 'berak' ja. So starting from now, kena study sampai lebam. v_v

Okay stop nak buat ayat opening terima kasih bagai okay?

Pagi tadi aku bangun macam biasa la. Bangun-bangun terus mandi. Takat nak sentuh setitik air tu mengelamun sebab dok fikir malam tadi mimpi Rita Rudaini kena rasuk. Tetiba ja mimpi dia. Lepas dah mandi, pakai baju siap-siap, bila keluar bilik mama cakap

" Alolo tomey-tomey.."

Okay tipu. Aku rushing gila pagi tadi, sebab takut lambat. Aku bertolak dari rumah pukul 7.20am. Sepatutnya cikgu cakap kena dok SMK Hutan Kampung pukul 7.30am. Tapi memandangkan cikgu pun datang agak lambat, kami bertolak 7.32am.

Aku panas gila dekat bas. Cakap bas dah booking 40 orang tapi hampehnya bas kontot yang sampai. Kesian gila kat 9 orang lain terpaksa berdiri. Sebab bas tu hanya muat 31 orang ja. Celaka gila. Dahla kontot, sempit pulak tu. Never mind, nak yang ohsem-ohsem kena bayar bro.

Bila sampai ja kami terus pi breakfast bihun dekat kantin. Hey SMK Hutan Kampung, listen here, your school canteen is awesome bro! Congrats to you, and bad for us for having that lame canteen ever!

Mula-mula subjek sains. Boleh ikut lagilah. Lepas tu BM. Masa Bm tu la pakat tidur, gelak, bosang, main misscall, yang paling tak tahan aku siap main surat-surat dengan Nisak sedangkan dia dok sebelah aku ja pun. Bhahaha.

So here some photos masa kami lepas lunch. Masing-masing melepak sedangkan yang lain pergi surau. Apa nak jadi ntah v_v










Mad peoples! n_n

28 October 2011

Jiran tetangga membawa berkat, tetiba.

Assalammualaikum.

Alhamdulilah keluarga aku baik dengan semua jiran-jiran aku. Macam tu jugak depa, depa pun berbaik-baik dengan kami se-famili. (Okay ayat macam haram "se-famili" tu).

Aku hidup dekat taman seri aman ni dari aku baby lagi. Kira masa dalam perut mama pun aku dah pun berada dalam rumah dekat taman seri aman ni. Taman aku femes sebab india. India ramai. Nama taman ni dulu bukan Taman Seri Aman (TSA), tapi Taman Dato Osman Aroff.

Aku tak kisah sangat pasal india ramai. Sorry kalau post kali ni agak racists tapi sebenarnya ramai dah yang racists ni. Kawan-kawan aku kalau nak kutuk indian mesti akan sebut nama aku. I don't know why. Tapi yang pasti, Ingat india, ingat aku. Bododddddd. (Tak typo pun, jangan bahan aku)

Bagi depa (baca: kawan-kawan aku yang hot) macam loser gila hidup dekat taman aku. Sebab ramai india. So what? India dekat taman aku handsome-handsome belaka. Kalah Justin Bibir tu. Lagipun kami hidup boleh dikatakan agak sepakat la. Kalau jadi apa-apa, semua nak datang membantu. Tambahan masa banjir. Ingat banjir tu hampeh ka? Banjir boleh mengeratkan silaturahim tau. #jeling


Aku kadang-kadang pikiaq jugak kenapa perlu pandang rendah kat India, this question for my friends of course. Bagi aku kita macam sama ja. Cuma agama & adat berbeza-beza. But please tak payah la nak perlekehkan mereka macam tu. 

Okay stop cerita pasrah pasal dorang. Aku nak cerita pasal deepavali baru-baru ni. Hell yes memang hebat gila perayaan depa. And i'm so grateful because i'm living in this area sebab aku boleh seronok beronok-ronok sambut raya depa. 

And i guess perayaan depa paling meriah sebab penuh dengan bunga api. Malam raya depa, pukul 11.30pm kami jiran-jiran melayu and chinese dah berkumpul ramai-ramai nak tengok bunga api yang memang akan berlangsung selama sejam. Seriously bro. Tak tipu.

Aku sampai tak larat nak record dah bunga api tu, macam boring sebab tiap-tiap tahun akan tengok. Jeles? Sebab dekat taman kau takda kan? Sebab taman kau orang mana nak ber-sosial. Balik kerja masuk rumah. Jogging pun dalam rumah. Bhahahaha! Okay aku menghina gila. Tak bermaksud pun. Hmm bermaksud jugak la sikit.

So aku nak menyeru (lebih dari Perdana Menteri ja pun) supaya kita hidup saling berkasih sayang. Even lain agama dan budaya, tapi apa salahnya kita merapatkan silaturahim. Aku bersyukur sangat sebab dapat jiran-jiran yang awesome macam ni. Semoga hubungan kita semua still warm like this. Ameen!

#Rindu maruku Siva masa hari raya Aidilfitri haritu. Yes, dia yang buat, no, i mean his mother la sebab dia lelaki. 

Teehee!
tertanya jugak takda size yang lagi besar ka? 

Okay guys! Byebye! 

26 October 2011

Suffered? Hell yes.

Assalammualaikum.

Aku taktau apa masalah dengan perut akuu ni. Bila dok kat dalam kelas ja start la nak sakit perut. Gedik ah kauu ni perut! Macam harini aku pi tandas 4 kali kot. Memang kali ke-empat tu kaki aku rasa longlai sangat. Macam nak baring atas jalan raya suruh lori tayar 16 tolong gelekkan.

It's really suck!

Sampaikan tangan aku terketar-ketar. Ingatkan nak balik dah tadi sebab memang tak boleh tahan sangat. Tapi memandangkan aku pikiaq SPM tu tinggai lagi berapa hari, so aku just teruskan kelas tambahan dengan cikgu Math.

Sorry Kedah cek pekat sikit.

So aku buat research sikit dekat library negara tadi, i mean Google la bro. Hahaha. And it's say, orang yang selalu tak ambil breakfast tu selalu kena serangan bodoh ni. Asyik sakit perut ja. And suddenly aku pun macam "Whattttt?!" sebab sebelum ni memang pagi-pagi aku jarang sangat ambil breakfast kecuali kalau mama off & kalau sempat.

Nad always told me yang breakfast tu penting and i was like "Daaaa, biaqla blablabla.." So lepas ni kena rajin bangun awal untuk siapkan breakfast untuk diri sendiri.

Last tadi pi toilet dengan Aie, dia suruh aku jumpa doktor sebab dia perasan yang aku ulang banyak kali ke tandas akhir-akhir ni. Aku cakap kat dia yang aku okay, dia cakap "Okay apa kau tu, dah banyak kali aku tengok, tak okay dah tu, pi jumpa doktor la".

Thanks for that.

" Perut nomey, tamau buat hal kat sekolah boleh tak sayang? " - Atyn.

23 October 2011

Minta maaf semua!

Assalammualaikum.

Aku rasa sejak kebelakangan ni aku cepat marah. Emosi aku seriously tak terkawal. Kadang-kadang takda angin, takda hujan, takda duit mahupun nasi, aku asyik nak melenting. Hormon ka? Hormon aku kenapa? Gila? Nak mampos? Geram lah!

See, nak marah lagi.

Sampaikan satu tahap aku marah, rasa macam nak nangis. I don't know what's wrong! Bila tiba satu saat aku tak boleh control emosi aku, aku akan bacakan al-fatihah kat diri sendiri supaya bertenang. Seriously aku menyampah dengan persekitaran macam ni.

Hormon, cubalah berbaik dengan aku. Grrr.

Kepada kawan-kawan aku, aku nak minta maaf kalau tiba satu masa aku jadi girang macam kepalang, tapi bila satu masa tiba aku bertukar jadi serious, nak marah korang semua. Ketahuilah aku tak mintak pun semua tu. Aku mintak maaf sangat-sangat.

Aku tau ramai yang terasa dengan aku hari Khamis haritu, waktu cikgu Math tak datang. Aku tau korang semua nak bergelak dengan aku, tapi aku buat taktau aku terus blah dok library buat Math. Serious aku macam bosan dengan korang semua waktu tu. Tapi sebenarnya dalam hati aku, aku sayang sorang-sorang tahap tenuk.

Bodoh gila bila fikir balik tindakan aku waktu tu. Aku tak boleh tengok muka korang masa tu, dan aku pun taktau sebab apa! Sedih sangat sebab kecewakan orang-orang yang sayangkan aku. I'm sorry guys.

Aku tau masing-masing ada kesabaran tersendiri. Dan aku pun tau korang bukan kuat sangat nak tahan kesabaran dengan aku. Tapi aku minta sesuatu, tolong jangan ignore aku lepas kemarahan gila aku ni hilang. Tolonglah..

Aku pun taktau apa kena dengan aku sekarang. Hormon? Mungkin.

xoxo, Atyn.

Mula post Aku.

Assalammualaikum.

Setelah berabad guna perkataan Saya, kali ni aku post, aku nak guna perkataan aku. Dah macam malas nak guna perkataan saya tu sebab macam panjang sangat. Kalau dikira balik, ada 4 huruf. Kalau "aku", ada 3 ja. Mana lebih membazir tenaga? Hahaha.

Tadi aku tanya mama dekat dapur, dengan selamba tenuk aku bertanya "Ma, belikan adik camera satu?". Entah aku lupa jawapan mama apa. Tapi yang pasti mama takmau beli. Kfine. Memang aku tau pengakhiran hidup aku, aku yang kena beli pakai duit sendiri.

Bodoh la. Kenapa rasa sayu dengar lagu Adele ni. Celaka jugak. Rasa macam nak marah orang ja.

Aku pun taktau nak describe apa yang aku rasa ni. Rasa macam nak marah orang. Macam nak pi muka depan sekoq-sekoq, pastu cakap "FUCK YOU, INGAT HEBAT SANGAT LAAAAAA? PI MAMPOIH BOLEH?"

Jangan marah aku, tapi tolong marahkan perasaan aku.

Natang apaaaa kena dengan keyboard lappy ni, keras semacam ja nak tekan. Before this okay ja pun!

Dahla, rasa macam nak tendang semua orang.

Can i?

21 October 2011

Bila benda mati berjalan.

Assalammualaikum.

As you all know, dekat astro Star Movie tengah sibuk sangat siarkan trailer The Walking Dead untuk Season 2 punya kan? So here saya nak cakap yang saya excited gila nak tengok season kedua! Tehehehehe.

Actually saya suka sangat zombie-zombie ni. Memang addict dan cepat gila terpengaruh.

Pasaipa dengan gambar ni? Nampak tak perempuan pakai baju kaler grey tu, dia tu rakan imaginasi saya kalau bab-bab imagine pasal zombie ni. Hahahaha. Pernah tengok Resident Evil? Saya berangan nak jadi Alice, dia pulak nak jadi Clare. Okay fine, sangat annoying. 

Hahaha. Nak tergelak pulak. :')

Saya selalu berimaginasi masa saya nak kunci pintu pagar rumah saya. Masa tu saya tengok ramai gila zombie datang serang rumah saya. Saya pun cepat-cepat bertukar jadi Alice, ambil parang banyak-banyak then penggal kepala zombie-zombie tu. Hahaha.

Sampaikan along pernah buat muka Chibi Maruko Chan. Hahaha. 


So here saya nak cakap yang saya dah addict dengan cerita The Walking Dead. What? You all tak langgan channel tu? Sila pergi menangis dalam toilet sehingga muntah. Sebab seriously best gila kot! 


Sekarang kan musim Halloween. So thanks astro sebab siarkan gambar zombie-zombie yang superb & ohsemmmmmmm gila babee ni. Sayang you ketat-ketat haa muahh. :*


Much love, Atyn. 

17 October 2011

My suprise birthday partay!

Assalammualaikum.

As you know, (you know ah?), my birthday party on Oct 17. Here some story i would like to share! =')

Kelmarin Nad & Wani nak tumpang duduk rumah saya sebab Nad's daddy tak boleh ambil dia kat sekolah. So kena bertumpangan dekat rumah saya. Saya on ja. They acting like nothing. Seriously saya tak rasa akan berlaku apa pun. Kurang hajoo!

So after we had a lunch, kami semua tidur la. Saya taktau pun depa duaorang tu tak tidur, tengah dok connect senyap-senyap dengan yang lain nak kenakan saya. Patut la bila saya nak baca mesej si Wani, dia tarik cepat-cepat phone dia, sebelum ni okay ja.

Masa saya tidur tu boleh pulak tersedak teruk. Saya pun batuk la coughhhh coughh coughh! Depa dua pun macam gelabah takut. Saya tak rasa apa pun masa tu. Lepas tu Nad mintak phone rumah sebab nak call mak dia. Saya pun bagi jela, suruh dia guna fax tu. Lama jugak dorang menyepi kat luar bilik sedangkan saya tengah sedappppp gila tidurr. =.="

Saya pulak macam tak sedap hati keluar tengok Nad. Yang Wani ikut saya kemana saya pi. Seriously masa ni pun saya buat taktau lagi. Saya keluar tengok Nad, Nad cakap dia saja nak tengok ayam katik kat luar. Saya pun terus blah masuk bilik sebab saya macam letihhhh semacam. Mungkin faktor cuaca panas jugak kot.

15 minutes later mama panggil gelabah gila! Dia cakap ada benda kat luar rumah. Saya hanya berpakaian macam orang baru balik sawah bendang, dengan pakai kain batik & t-shirt keluar lah. Masa nak keluar tu, saya ternampak Harith tengah berdiri depan rumah! OMGGGGGGGGGGGGGGGGGG! Memang sangat gila! Dengan tudung tak pakai, kain nak tercabut, saya terus masuk rumah pakai baju lain. Hahaha. Seriously masa nak sarungkan jeans, tangan saya terketar-ketar. :'|

Lepas tu bila keluar, Nisak pegang kek cakap "Happy Birthday". Gila! Hahahahaha. Lepas tu pakat baling water balloon sampai saya basah lencun! So here some photos!





Muka lapar penyapu




Fav pictures











So thanks a lot kat semua yang terlibat nak buat suprise ni! Memang terkejut gila kot. Tambah pulak bila Nisak cerita sebenarnya dia nak suruh abah call capital D datang pegang kek. Swear saya sebak. Hahahahaaha. Galakkkkkkkk!

Dah dah dah, tak larat nak cerita dah.

By the way, saya nak ucapkan terima kasih sangat-sangat dekat semua yang terlibat dalam menjayakan upacara terkejut ni. Saya juga nak ucapkan terima kasih kat semua yang post wish-wish tu kat wall saya. Terima kasih!