chapter 20; God created me with love.

20 December 2013

ko pehal

Assalammualaikum.

supp guys? i dont know why i'm still sitting right here, updating something on my blog.

fyi, aku dah kembali jobless. tapi takdalah jobless sepenuh masa. aku ada kerja jugak jadi photographer sambilan ni. in sha Allah dengan semua duit tu aku kumpul nak ambik lesen kereta. kali ni memang betui betui kena kerja baru dapat apa yang aku nak. sebelum ni harap dekat orang ja suapkan. alhamdulillah.

haritu aku pi langkawi. shoot tunang aniq which is my brother in law's cousin. quite tiring but im okay.

aku malas betui nak taip ni tapi...................ah malas! ahahahahahahah

nantilah kalau aku rajin, aku update. bye manusia.

02 December 2013

Can i skip this part?

Assalammualaikum.


Hi guys. Sorry for not updating quite a while. I’m busy. Busy with my fucked up life. But still, Alhamdulillah, at least I’m alive.

By the way, how you guys doing? Good? Hope so.. I’m kind a busy with my new job. I’m being a clerk in Jitra. Sorry for not telling you guys that I’m not working in Penang because dadsie don’t want me to work there. *sobs*. Its okay. I’ll used to it.

 Switch to bm lah.

 For your information, kereta dadsie kena pecah & the fucking useless thief took all abah’s stuffs. Abah kan main kapal terbang & yes they took all the planes. Malam tu aku tidur lambat, kalau tau benda nak jadi dah lama aku duduk kat luar huhuhuhuhu *regret*. Hmm but never mind benda nak jadi kan? Its written.

 Aku keluar dengan alip, nanad & anon malam tu & balik rumah around 1.30am. waktu dalam kereta tu yang ada Cuma aku & alip since kami dah hantaq anon & nanad balik. I asked alip “sunyi kan kawasan rumah aku?”. Alip said yes. Memang sunyi. Tenteram sangat. Waktu sampai tu ada jiran aku dekat luar baru balik kerja. Aku tegur dia.

 Dok pagi esok tu dengar mama cakap kuat gila & I thought that mama mad at me because I went home lewat kan padahal kereta abah dah kena pecah. I feel sorry for abah. Dia down sangat. Yela, all those stuff quite expensive & he love them very much. Sapa tak sedih kan barang yang kita sayang diambil orang?

 Abah went to police station lah buat report. And memang berita kecurian tu tersebar luas. Kawan kawan abah semua masukkan dalam forum RC & now semua ‘pilot’ RC satu Malaysia dah tau & ada yang respon hantaq mesej dekat abah, kira depa semua ambik berat jugak & we feel very blessed. Thank you for your concerns.

 Then ada jirans((teenagers)) ni datang rumah told abah that they saw the thief & they explain lah macam mana depa nampak depa tu yang memang mencurigakan gila & malam esok tu depa berjaya bawak suspek kat rumah. You guys still remember that my jiran that I tegur waktu balik tu? Yes, he saw them too.

Oh, did I mentioned that pencuri tu bukan sorang? Ye, ramai. Fucking useless mans in wide world, yes, depa lah. My jiran told that he saw motor ex-5 biru & number plat dekat belakang 34. So does all the teenagers yang nampak motor lalu lalang depan rumah tu which is pencuri tu lah.

 Malam esok tu all the teenagers came to my house bring the suspect lah. Abah asked him a lot of question & he said “bukan saya ambik” & ayat ayat tak mengaku lah. Yela, sapa nak mengaku kan? Malam tu kecoh jugaklah depan rumah. That boy yang depa bawak tu naik motor number plat kat belakang 34 & colour biru. He’s 15 years old kid. He said that dia taktau mende & dia duk cybercaf√© sampai pagi & motor dia tu ada kawan pinjam.

 Abah asked him to call his friend yang pinjam motor tu & he said that he cant remember who the fuck yang pinjam sebab ramai sangat & abah cakaplah “call semua yang pinjam” & you know what he said? “saya takda number depa”.

 What a stupid fucking excuses. Ah I just wanna bitch slap hard this kid for God’s sake.

 Abah called the polices & they arrested him. Bukan sebab kapal terbang tapi sebab dia mengaku dia ‘makan’ ice. Not a ice cream, dumbass. Ice, a kind of drug.

 Kami temui jalan buntu. Buntu sangat. Sebab suspect dah kena cekup & tak mengaku. Haihs. I asked my friends’s for help, but it didn’t work either. Pity abah. Hm. Its been a week since that kejadian. Since that day memang kami trauma habis, kunci pintu pagar sepanjang masa. Sebelum ni tak kunci pun takpa, motor biar kat luar tak kunci pun takpa, kadang kadang sampai semua terlupa nak kunci pagar & pintu rumah & motor kat luar tak berkunci sedangkan semua tengah sedap membuta dalam rumah, yes, malam.

 Its been about 20 years since takda kes jenayah & suddenly ada. Sebelum kejadian ni terjadi, dah ada dah jiran aku burung dia hilang. And after burung tu, kedai repair kereta kena pecah masuk & the-fucking-useless-thief-may-they-rot-in-hell took all the spanar. Haihs.

 Police said to abah that my taman dah jadi kawasan ‘panas’. You know what it means? Means yang dah tak selamat. On the night that they took abah’s stuffs tu hujan, so polis tak ronda lah ((kami punya pikiaq sendiri lah hihi)).

 The silly question people asked “tak dengar ka cermin kereta pecah?”. No, morons. No. because kami bukan dok dalam kereta, kami dok dalam rumah. Rumah pulak pesen susah nak dengaq apa yang jadi kat luar. Depa letak kain & pecahkan & that’s why takda bunyi apa. Think.

 By the way abah already bought himself a radio ((remote)). Gah, did I mentioned about stuff yang hilang? Ok, let me.
 1) Glider ((kapal terbang))
 2) Kapal terbang mustang ((which is the stuff that abah love so much & its expensive))
 3) A radio ((remote))

 Sekarang ni benda yang termampu buat is doa & ikhtiar cara tradisional. Have a faith. I wanna thanked to peoples who really ambik berat pasal kes ni, thank you so much guys for always being there for abah whenever he need you guys the most.

 Allah bless us together.

 Semoga pencuri tu bagi balik barang abah. They cant fly lah, depa bukan tau nak main pun. Starter untuk mustang depa tak ambik padahal dekat dalam bonnet. Minyak kapal terbang pun tak ambik which is we can see how stupid they were because they didn’t check what inside the bonnet.

 Okay, that’s all. Bye guys. Take care. Xo