chapter 20; God created me with love.

06 August 2010

tips hilangkan rasa nak muntah

hello guys. aku nak bagi sikit tips hilangkan rasa nak muntah. okey, first of all, pastikan dulu betul-betul rasa nak muntah, jangan main "WEK,WEKK" ja ok?

kalau rasa nak muntah, senang ja penyelesaiannya, jangan muntah dulu! sebab muntah ni boleh membahayakan kesihatan.. so ikot tip kali ni.

korang ambil daun limau purut. tahu ? yang selalu orang letak dalam tomyam tu la. korang ambil yg sudah mengeluarkan bau paling kuat. korang ambil lah sebanyak mana korang nak.

(kena letak gambar, mana la tau orang sekarang
dah tak kenal daun ni ) : sumber PAKCIK GUGEL.

korang hidu daun ni sampai rasa mual atau muntah hilang. selalunya aku sediakan daun ni bila nak pergi ke satu destinasi yg perjalanannya agak jauh. selamat mencuba. wink winkk.

3 comments:

MOFASAD said...

wahh... senang komen.. huhuhu :)

atynroslan said...

yeayyy, komen bg byk sikit. kehkehkeh

Mazlina mohd nazir said...

Simple je ye