chapter 20; God created me with love.

01 June 2011

Mimpi

Assalammualaikum.

Semakin hari perasaan nak update blog semakin berkurang la. Mungkin sebab aku dah takda idea nak update apa. Maaf banyak-banyak ye wahai para pengikut yang setia. So appreciate it.

Korang pernah mimpi tak? Mestilah pernah kan. Ada tak mimpi tu jadi nyata? Aku ada sekali, mimpi PSP sampai 3 kali, lepas tu terus dapat. Kawan aku cakap kalau mimpi benda tu sebanyak tiga kali, mesti dapat. So rajin-rajin kanlah diri tu mimpi 3 kali kahwin dengan anak raja, inshaAllah boleh. Tehehehe.

Tapi aku nak tanya sikit la, apa maksud kalau mimpi ular? Orang memang cakap mimpi seekor ular maknanya ada orang nak masuk minang, tapi kenapa takda pun? Hahaha. Actually, aku tak mimpi sekor ular, aku mimpi banyak ekor ular. Besar pulak tu.

Orang cakap kalau mimpi ular besar-besar dan banyak, maknanya ada someone nak hantar sihir tapi tak boleh tembus dalam badan si pemimpi tu. Pelik kan?

Memang mimpi permainan tidur, tapi mimpi juga boleh jadi sesuatu petanda. Sama ada nak percaya pada mimpi, terpulang kepada masing-masing.

Okbye!

2 comments:

mchana said...

yang pasal sihir tu maybe lahh. coz ramai yang cakap and ade kawan sye sendiri pun pernah kena. so, amalkan surah2 pendinding :)

*sharing je. hee

Atyn Roslan said...

@mchana, terima kasih sbb respon! atyn rasa malam yg atyn mimpi tu, atyn lupa baca ayat kursi. sbb selalu malam2 baca. tp mmg malam smlam lupa nak baca. btw, tq again! muahmuah!