chapter 20; God created me with love.

23 December 2010

Chimok!

Assalammualaikum.

Harini nak update pasal kucing aku. Kami baru balik dari Klinik Haiwan area Alor Setar, memang terbaik lah tempat tu. Aku ingatkan tak ramai orang datang, padahal semua kerusi penuh. Semua bawak kucing comel-comel. Geram sangat tahu?

Bila nama "Roslan" dipanggil, aku terus bawak Chimok dalam bilik tu. Kesian dekat dia, tak bermaya ja. Dalam mulut penuh kahak, aku ni dah start menangis dah, before this tak pernah jadi macam ni pun. Pakcik tu inject air dalam badan dia, sebab Chimok dia nak minum air agak susah, inject jela jalan pintas pun.

Lepas tu pakcik tu cakap, jangan bagi dia makan makanan keras, kena bagi yang baby punya tu. So, take note guys, jangan kasi benda yg susah nak kunyah kalau kucing korang sakit. Ohehehe, sedikit tips ok!

Okay, sekarang Chimok dah makan ubat, ubat biji ok. Memang kuatlah semangat baby aku ni. Sekarang dia rest je, aku harap dia cepat sembuh. Aku taknak menangis macam kucing hutan aku mati dulu. Seksa weh!

Chimok, makan ubat rajin-rajin. Minum air kena selalu, rehat bagi banyak. Nanti lepas baik, kita boleh main bola kertas lagi kan? I love you. :)

Okay bye.

3 comments:

Kasim Ahmad said...

ingat sapa comok.. heehe

Lady not Gagap said...

ohehehe. bukan comok lah, CHIMOK. heeee :)

Lady not Gagap said...

ohehehe. bukan comok lah, CHIMOK. heeee :)