chapter 20; God created me with love.

07 October 2010

BUDAK BUDAK SEKARANG

Umor baru 10 tahun dah ada Facebook, dah ada blog. Maju betui budak-budak zaman sekarang. Bagus lah jugak kalau pikiaq-pikiaq balik. Takda lah buta IT sangat.

Aku dulu main game ja. Habis canggih aku main Max Phane. Lagi tak berkhatam game tu, lagi tu la dok melekat depan PC ni. Lepas tu game "ringan-ringan", aku main Mickey Mouse punya game. Hat yang lukis-lukis, kaler-kaler.

Budak sekarang main Farmville, Happyfarm, Poker dan sebagainya. Agak canggih la sebab kena connect dengan internet. Aku dulu kena sarung CD dulu, baru boleh main. Itu pun jenuh nak berebut dengan along.

Fuh, dunia semakin maju.

2 comments:

MANkepeng :) said...

haha betoi2, dulo2 punya game dah install pown kene main pakai cd. sbb dulu tak tahu crack crack apa semua nih HAHA lawak betoi. tpi sekarang, dah main macam2, sbb tuh lagi bz di buad nya budak2 zaman skrg, dah jarang nampak budak kecik main kat padang >.<

atynroslan said...

yela, dah semua dok main kat pdang FB. makcik2 pun tayah gedik2 nak tanam pokok tggu lama2, guna FARMVILLE ja. smbil wall to wall, boleh siram2 bunga kan. hahaha :P